Enchanting

Enchanting je něčím, co si ve hře zkusí úplně každý. Enchant Scrolly totiž přidávají staty, které by jinak nebylo možné získat. Pokud s tímto speciálním prvkem hry máte problém, tento článek je jako stvořený pro vás.

Enchanting slouží k přidání dalších vlastností na vaše vybavení. Kromě věci, kterou chcete vylepšit, potřebujete i svitek – Enchant Scroll. Ty je možno získat z bossů, převážně na obtížnost Hero.

Scrolly se liší kvalitou podle Rank, od Rank F, E, D, C, B, A, 9, až po Rank 8. Dále jsou scrolly rozděleny na Prefix – předponu a Suffix – příponu. Každý předmět může mít na sobě maximálně jeden prefix a jeden suffix. Každý scroll má také dané, na které předměty je možno ho umístit – All weapons, scythes, tunics, plate armor atd.

 

Burly Enchant Scroll

 

Enchant lze provést pouze u Brynna v Magic laboratory, Colhen.

 

Rank určuje minimální a maximální úspěšnost enchantu. Náš Burly scroll, Rank E, má minimální úspěšnost 45% (zobrazeno pod Current Succes Rate) a maximální 78%. Dále je Prefix, tedy předpona a For Tunics – pouze pro tuniky.

Enchant standardně začíná s minimální úspěšností, která může být zvýšena pomocí elixírů. Těch jsou tři druhy. Na obrázku výše je nalezneme v pravém sloupci. Magic položka udává kolik Br jednotek náhodně elixír poskytne. Snaha je dostat se co nejblíže 100 Br, ale ne přes 100 Br. V případě dosažení např, 103 Br magie přeteče a úspěšnost spadne na minimum.

Ideální je kolem 96-97 Br. Doporučený postup je na začátku použít dva Blessed magic elixíry a pak se rozhodnout co dál. Na jedno sezení je možno použít až 5 elixírů v libovolné kombinaci. V případě negativního výsledku (např 84 Br po pátém elixíru nebo 107 Br) je dobré pokus zrušit, ztratit použité elixíry a začít znovu, zejména v případě drahých scrollů.

 

Použili jsme 3 Elixir of life, které nám daly dohromady 14 Br, Current magic se zvedla z 0/100 na 14/100 a Current succes chance z 45% na 49%

Br neznamená procenta úspěchu 

U scrollu Rank 9 je pro srovnání minimální úspěch 25%, maximální 50%. U Rank E scrollu tedy na 49% stačí 14 Br, u Rank 9 je to ale třeba 98 Br pro 49% úspěch.

V případě úspěšného enchantu je na předmět přidán enchant, který se projeví i v jeho názvu – Knight Shield -> Kobold Knight Shield

V případě neúspěchu enchantovaná věc ztratí trochu durability a scroll je ztracen.

Scrolly Rank 9 a 8 mají další vlastnosti. V případě úspěchu se věc „bindne“ na postavu – nedá se dát na marketplace nebo zaslat poštou, dokud na ni nejsou použity Unbind potions (minimálně 4).

Dále mají Rank 9 a 8 v případě neúspěchu enchantu 30% šanci na úplné zničení věci. Tomu může zabránit Enchant Rune (získatelná z marketplace nebo za NX).

V případě úspěchu za použití runy je runa neporušena a nadále zůstává v inventáři. V případě neúspěchu se runa spotřebuje, scroll zmizí, ale enchantovaný předmět zůstane neporušen.

Náš Burly scroll měl 49% šanci na úspěch a 51% na neúspěch.

 

 

 

Komentáře (3) u článku “Enchanting

  1. Pingback: Staff Evie Guide » Vindictus CZ/SK

Komentáře jsou uzamčeny.